Peste cu sos de portocale

Printeaza

Peste cu sos de portocale din: peste, ulei, faina, sare, portocale, usturoi, lamaie.

Ingrediente:

  • 250 g peşte pentru fiecare portie
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 2 linguri cu făina
  • sare
  • 3 porto­cale
  • puţin usturoi
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare Peste cu sos de portocale:

Se curăţă pestele de solzi, se spală şi se sărează. Se lasă să stea 10 minute cu sarea pe el.

Se trece pestele prin făină, după ce s-a şters cu un prosop de bucătărie curat, apoi se prăieste în ulei.

Se scot bucăţile de peşte pe platou şi se ţin la cald. Se pune apa să fiarbă si când clocoteşte, se pun portocalele în ea şi se stinge focul.

Dupa ca minute se scot se curăţă de coajă, se curăţă feliile de pieliţă şi se pun împrejurul peştelui.

Peste feliile de peste se stoarce lămâie sau se pune mujdei de usturoi.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.