Peste cu sos de prune

Printeaza

Peste cu sos de prune din: morcov, radacina de telina, radacina de patrunjel, ceapa, unt, zahar, cuiroase, cimbru, boabe de piper, boabe de ienibahar, foaie de dafin, lamaie, otet, supa de peste, crap, pasta de prune, nuci, migdale, turta dulce.

Ingrediente:Peste_cu_sos_de_prune

  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • amestec de mirodenii (3 cuisoare, 1 praf cimbru, 10 boabe de piper, 6 boabe de ienibahar, 1 foaie de dafin)
  • 2 felii de lamaie cu coaja
  • 25 ml otet
  • 750 ml supa de peste
  • 6 fileuri de crap
  • 4 linguri pasta de prune fara zahar
  • 100 g amestec de nuci si migdale tocate
  • 2 linguri turta dulce rasa

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie mărunt. Se toacă ceapa şi toate legumele se prăjesc în unt încins.

Se adaugă zahăr şi se lasă să se caramelizeze, amestecând. Se adaugă mirodeniile şi feliile de lămâie; se prăjesc împreună cca 1 min.

Se pune la final oţetul şi se lasă sosul să fiarbă puţin, până ce-şi reduce volumul.

Se stinge cu supă de peşte şi se mai fierbe cca 5 min.

Se sărează bucăţile de peşte şi se aşază în sos. Se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 15 min., întorcându-se din când în când.

Se scoate peştele din sos şi se adaugă în sos pasta de prune, migdalele, nucile şi turta dulce rasă.

Se încălzesc bucăţile de peşte la abur şi se servesc cu sos fierbinte.

Peste cu sos de prune

Peste_cu_sos_de_prune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.