Peste cu sos de rosii
PrinteazaPeste cu sos de rosii din: peste, rosii cherry, bulion, ceapa, ardei gras, ulei, patrunjel, sare.
- 3-4 pesti
- un kg rosii cherry
- 2 linguri bulion
- 2 cepe
- un ardei gras
- 2 linguri ulei
- cateva fire patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, şi se adaugă. Se lasă 10 minute să-şi lase apa şi apoi se adaugă bulionul desfăcut şi el cu puţină apă. Se lasă la fiert alte 10 minute.
Se pune peştele curăţat de cap şi coadă, chiar fileuri dacă se poate, şi se lasă să fiarbă în acest sos de legume timp de 10 minute. Se aduce la masă cu pătrunjel.
Peste cu sos de rosii
Pofta buna!