Peşte cu sos de roşii şi măsline
PrinteazaPeşte cu sos de roşii şi măsline
Ingrediente:
- 4 peşti
- un fenicul
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb sec
- 800 g roşii
- 150 g măsline feliate
- pătrunjel
- sare, piper
- cimbru uscat
- ulei de măsline
- mălai
- cartofi.
- varză albă
- mărar
Preparare:
Peşte cu sos de roşii şi măsline: Feniculul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de măsline.
Cînd a devenit auriu se pun roşiile curăţate de pieliţă şi diate pe râzătoare, sarea, piperul şi cimbrul după gust.
Se adaugă o cană de apă, vinul alb, se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Peştele se curăţă, se spală, se taie în bucăţele şi se pune într-o tavă. Se condimentează, se toarnă deasupra sosul de roşii, usturoiul tocat, o cană de apă, se presară măslinele, verdeaţa tocată şi se introduce tava în cuptor.
Se ţine 25-30 de minute, se scoate din tavă, se aşază pe platou şi se presară pătrunjel tocat.
Se serveşte imediat, cu mămăliguţă sau cartofi natur
Se poate servi şi cu o salată de varză albă cu mărar.
Pofta buna!
Eu am folosit somon la reteta asta si a iesit foarte bun. Sosul de rosii e delicios.