Peşte cu sos de roşii şi măsline

Printeaza

Peşte cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente:

  • 4 peşti
  • un fenicul
  • 3 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • 800 g roşii
  • 150 g măsline feliate
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • ulei de măsline
  • mălai
  • cartofi.
  • varză albă
  • mărar

Preparare:

Peşte cu sos de roşii şi măsline: Feniculul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de măsline.

Cînd a devenit auriu se pun roşiile curăţate de pieliţă şi diate pe râzătoare, sarea, piperul şi cimbrul după gust.

Se adaugă o cană de apă, vinul alb, se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.

Peştele se curăţă, se spală, se taie în bucăţele şi se pune într-o tavă. Se condimentează, se toarnă deasupra sosul de roşii, usturoiul tocat, o cană de apă, se presară măslinele, verdeaţa tocată şi se introduce tava în cuptor.

Se ţine 25-30 de minute, se scoate din tavă, se aşază pe platou şi se presară pătrunjel tocat.

Se serveşte imediat, cu mămăliguţă sau cartofi natur

Se poate servi şi cu o salată de varză albă cu mărar.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu am folosit somon la reteta asta si a iesit foarte bun. Sosul de rosii e delicios.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.