Peste in sos rosu

Printeaza

O reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dis­puneţi de coriandru proaspăt, acesta se poa­te înlocui şi cu frunze proaspete de mentă.

Ingrediente:Peste in sos rosu

  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti
  • fileuri de peste
  • 4 rosii
  • 4 lingurite ulei de soia
  • 2 lingurite otet
  • sare
  • piper negru macinat
  • 500 g costras aruriu semipreparat
  • 3 lingurite frunze de coriandru, pisate

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt. Ardeii iuţi se taie în două pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie mărunt. Roşiile se crestează se o- păresc cu apă fierbinte, se descojesc şi se taie cuburi.

Se prăjeşte ceapa în tigaia cu ulei încins. Se adaugă roşiile, ardeii iuţi şi oţet. Sosul se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 minute sub capac. Peştele se pune în tigaie, se acoperă cu sos şi se prăjeşte 12-15 minute. înainte de servire se amestecă sosul cu frunze de cori­andru.

Peste in sos rosu

Peste in sos rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.