Peste in sos rosu
PrinteazaO reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dispuneţi de coriandru proaspăt, acesta se poate înlocui şi cu frunze proaspete de mentă.
- 2 cepe
- 2 ardei iuti
- fileuri de peste
- 4 rosii
- 4 lingurite ulei de soia
- 2 lingurite otet
- sare
- piper negru macinat
- 500 g costras aruriu semipreparat
- 3 lingurite frunze de coriandru, pisate
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt. Ardeii iuţi se taie în două pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie mărunt. Roşiile se crestează se o- păresc cu apă fierbinte, se descojesc şi se taie cuburi.
Se prăjeşte ceapa în tigaia cu ulei încins. Se adaugă roşiile, ardeii iuţi şi oţet. Sosul se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 minute sub capac. Peştele se pune în tigaie, se acoperă cu sos şi se prăjeşte 12-15 minute. înainte de servire se amestecă sosul cu frunze de coriandru.
Peste in sos rosu
Pofta buna!