Peşte cu sos si salata
PrinteazaPeşte cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia, rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan.
- 4 trunchiuri de peste
- 200 g salata rucola
- doi ardei capia
- 200 g rosii cherry
- 50 g seminte de dovleac
- otet balsamic
- sos de soia
- un ardei iute mic
- cimbru
- 120 ml ulei
- o lamaie
- o ceapa
- 250 ml vin alb sec
- 10 g seminte de susan
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun două linguri cu oţet balsamic, uleiul de măsline şi o lingură cu sos de soia. Se adaugă piper după gust, o crenguţă de cimbru, seminţele de dovleac şi seminţele de susan.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la rece. Peştele se curăţă, se spală, se condimentează, se presară cu cimbrul rămas şi se pune pe o tavă.
Se aşază deasupra felii de lămâie, se toarnă puţină apă şi vinul alb şi se introduce tava în cuptor. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, în funcţie de cât de mare este peştele.
Intr-un bol se pune salata rucola spălată şi scursă de apă. Se adaugă ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cuburi sau feli subţiri şi ardeiul iute tocat mărunt
Roşiile cherry se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se pun în bol. Se toarnă deasupra sosul de la rece, se amestecă salata obţinută si se serveşte alătur de peştele fierbinte sau călduţ.
Pestele are un gust mai bun daca se marineaza cu doua ore inainte de a-l baga in cuptor.
Peşte cu sos si salata
Pofta buna!