Peşte cu sos de soia
PrinteazaO reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita Sambal Oelek
- o lingurita ghimbir proaspat ras
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 varfuri de cutit de nucsoara proaspat rasa
- 500 g file de peste (batog sau costras auriu)
- 3 lingurite sirop de tamarinde
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingurita miere lichida
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Uleiul se pune într-o tigaie la încins. Se prăjeşte în el ceapa, usturoiul Sambal Oelek şi ghimbirul. Se adaugă piperul şi nucşoara. Fileurile de peşte se pun în tigaie şi se prăjesc pe fiecare parte aproximativ 3 minute.
Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă totul să fiarbă aproximativ 10 minute sub capac. La nevoie mai adăugaţi apă.
Peşte cu sos de soia
Pofta buna!