Peste in sos de vin alb si mustar
PrinteazaPeste in sos de vin alb si mustar din: peşte (crap), vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare.
- 600 g peşte (crap)
- 100 ml vin alb
- 1 lingură făină
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri margarină
- 2 linguriţe muştar
- 1 lămâie
- pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci pesmetul cu puţină verdeaţă şi piperul măcinat. Condimentezi peştele cu sare şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie.
Treci bucăţile de peşte prin amestecul de pesmet şi le preşezi uşor, apoi rumeneşti peştele în ulei încins.
Separat, topeşti margarina, la care adaugi făina şi, după ce a devenit puţin gălbuie, o stingi treptat cu vinul, amestecând continuu, până se desfac toate cocoloaşele.
Adaugi muştarul şi laşi să mai dea în clocote. Serveşti peştele cu sosul, alături de un piure de cartofi cu puţină margarină.
Pofta buna!