Peste alb cu sos de vin din: peste, morcovi, dafin, patrunjel, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 2-3 bucăţi de peşte alb 1-2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 frunze de dafin 2-3 linguri cu unt 1 lingură cu făină 2 gălbenuşuri 100 ml smântână de gătit 200 ml vin […]
Peste in sos de vin alb – reteta usor de preparat
PrinteazaPeste în sos de vin alb: peste, zeama de lamaie, rosie, arpacic, patrunjel, ciuperci, ulei, vin alb, sare.
- 4 bucăţi de peşte
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 roşie
- 3 fire de arpagic
- pătrunjel
- 100 g ciuperci mici
- 3 linguri ulei
- 1 pahar de vin alb
- sare
Mod de preparare:
Bucăţile de peşte le stropeşti pe ambele părţi cu zeama de lămâie şi le laşi la rece.
Arpagicul curăţat şi spălat îl toci mărunt. In uleiul încins căleşti puţin arpagicul şi ciupercile.
Le stingi cu vinul, adaugi roşia (opărită şi curăţată de pieliţă) tocată mărunt, pătrunjelul şi sarea.
Prăjeşti bucăţile de peşte, apoi torni peste ele sosul obţinut. Presari pe deasupra pătrunjel tocat se serveşte cald.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste alb cu sos de vin
Peste la cuptor cu sos de rosii si vin
Peste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 1 morcov 1 ceapă ulei 4 linguri de bulion făină oţet 1 pahar de vin cimbru foi de dafin zahăr sare piper Mod de preparare: Peştele se […]
Peste alb in sos de smantana si vin spumos
Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de fenicul 2 cepe 150 ml vin spumos sau orice vin alb 3 linguri […]
Pofta buna!