Peste cu sos de vin alb

Printeaza

Peste cu sos de vin alb din: peste, crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Peste cu sos de vin alb

  • 600 g peste (crap)
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri margarina
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lamaie
  • patrunjel
  • piper
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Amesteci pesmetul cu putina verdeata si piperul macinat. Condimentezi pestele cu sare si-l stropesti cu zeama de lamaie.

Treci bucatile de peste prin amestecul de pesmet si le presezi usor, apoi rumenesti pestele in ulei incins.

Separat, topesti margarina, la care adaugi faina si dupa ce a devenit putin galbuie o stingi treptat cu vinul, amestecand continuu, pana se desfac toate cocoloasele.

Adaugi mustarul si lasi sa mai dea in clocote. Servesti pestele cu sosul, alaturi de piure.

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Macrou cu ciuperci si vinete

Frigarui de peste cu sos de soia

Frigarui de peste cu sos de soia din: file de peste, sos de soia, lamaie, praz, ceapa, ardei, piper. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1-2 linguri cu sos de soia 1-2 linguri cu zeamă de lămâie 1 praz piper în patru culori 1 ceapă roşie 1 ardei capia 1 ardei iute roşu pătrunjel mărar lămâie   […]

Peste cu sos de soia si cuscus

Peste cu sos de soia si cuscus

Peste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete. Ingrediente: 1 kg merluciu 15 g unt frunze de mentă 30 g miere 60 g oţet de orez 15 ml sos de soia 15 ml suc de lămâie 15 ml suc de portocale Pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.