Frigarui de peste cu sos de soia din: file de peste, sos de soia, lamaie, praz, ceapa, ardei, piper. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1-2 linguri cu sos de soia 1-2 linguri cu zeamă de lămâie 1 praz piper în patru culori 1 ceapă roşie 1 ardei capia 1 ardei iute roşu pătrunjel mărar lămâie […]
Peste cu sos de vin alb
PrinteazaPeste cu sos de vin alb din: peste, crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare, ulei.
- 600 g peste (crap)
- 100 ml vin alb
- 1 lingura faina
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri margarina
- 2 lingurite mustar
- 1 lamaie
- patrunjel
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci pesmetul cu putina verdeata si piperul macinat. Condimentezi pestele cu sare si-l stropesti cu zeama de lamaie.
Treci bucatile de peste prin amestecul de pesmet si le presezi usor, apoi rumenesti pestele in ulei incins.
Separat, topesti margarina, la care adaugi faina si dupa ce a devenit putin galbuie o stingi treptat cu vinul, amestecand continuu, pana se desfac toate cocoloasele.
Adaugi mustarul si lasi sa mai dea in clocote. Servesti pestele cu sosul, alaturi de piure.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste cu sos de soia si cuscus
Peste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete. Ingrediente: 1 kg merluciu 15 g unt frunze de mentă 30 g miere 60 g oţet de orez 15 ml sos de soia 15 ml suc de lămâie 15 ml suc de portocale Pentru […]
Pofta buna!