Peşte cu sos de vin
PrinteazaPeşte cu sos de vin din: peste, făină, ceapă, ulei, pastă de ardei, vin alb, rondele de lămâie fără coajă, zahăr, foaie de dafin, piper, tarhon, pastă de roşii.
- peşte
- făină
- ceapă
- ulei
- pastă de ardei
- vin alb
- rondele de lămâie fără coajă
- zahăr
- foaie de dafin
- piper
- tarhon tocat
- pastă de roşii
Mod de preparare:
Peştele se fierbe în apă cu legume ca pentru supă sau cu amestec de legume din magazin.
Dacă folosim legume proaspete, le punem întâi pe ele la fiert în apă cu sare.
Abia când au fiert şi apa este în clocot, punem peştele, pe care îl lăsăm să dea foarte puţin în fiert.
Dacă nu avem legume la îndemână şi folosim praf de legume, atunci când apa fierbe adăugăm şi peştele.
Separat, se pune făină, fără grăsime, într-o cratiţă care merge la cuptor. Când are culoarea arămie, se dă vasul la o parte.
Se adaugă ceapa, dată prin răzătoarea mică şi ulei. Se pune din nou pe foc.
După câteva minute se pune pasta de ardei şi se stinge imediat cu vin alb şi cu apa în care a fiert peştele, astfel ca în total în vas să fie 500-600 ml de lichid.
Se adaugă 2-3 rondele de lămâie fără coajă, o linguriţă cu zahăr, foare de dafin, piper, tarhon tocat şi puţină pastă de roşii.
Se pune peştele fiert deasupra şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
Se serveşte cald, cu garnitură de orez.
Pofta buna!