Peste spada la gratar cu sparanghel si capere
PrinteazaPeste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete
- 1 ou
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita de capere scurse
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 225 g sparanghel
- 1 bucata peste spada (225 g, cu grosimea de 2,5 cm)
Mod de preaprare:
Preîncălzeşte grătarul la foc mediu, într-un blender ori într-un robot de bucătărie pune piure din coriandru, ou, suc de lămâie, capere, muştar şi usturoi; adaugă sare şi piper.
Pune cele trei linguri de ulei; amestecă. Străpunge sparanghelul cu două beţe din bambus ca să obţii o „plută”. Unge sparanghelul cu ulei şi condimentează cu sare şi piper. Procedează la fel cu peştele.
Pune pe grătar peştele şi sparanghelul,întorcându-le pe ambele părţi o dată sau de două ori, până când carnea devine aurie şi bine făcută, circa şase minute în total, iar legumele sunt uşor carbonizate şi moi, circa opt minute.
Scoate beţele; pune sparanghelul lângă peşte. Stropeşte mâncarea cu sos.
Peste spada la gratar cu sparanghel si capere
Pofta buna!
A iesit bun pestele?