Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Printeaza

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada.

Peste_spada_la_gratar_cu_sparanghel_si_capere

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete
  • 1 ou
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita de capere scurse
  • 1/2 lingurita mustar de Dijon
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 225 g sparanghel
  • 1 bucata peste spada (225 g, cu grosimea de 2,5 cm)

 

Mod de preaprare:

Preîncălzeşte grăta­rul la foc mediu, într-un blender ori într-un robot de bucă­tărie pune piure din coriandru, ou, suc de lămâie, capere, muştar şi usturoi; adaugă sare şi piper.

Pune cele trei linguri de ulei; amestecă. Străpunge sparan­ghelul cu două beţe din bambus ca să obţii o „plută”. Unge sparan­ghelul cu ulei şi con­dimentează cu sare şi piper.  Procedează la fel cu peştele.

Pune pe grătar peştele şi sparanghe­lul,întorcându-le pe ambele părţi o dată sau de două ori, până când carnea devine aurie şi bine făcută, circa şase minute în total, iar legumele sunt uşor carboni­zate şi moi, circa opt minute.

Scoate beţele; pune sparan­ghelul lângă peşte. Stropeşte mâncarea cu sos.

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Peste_spada_la_gratar_cu_sparanghel_si_capere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun pestele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.