Peşte spadă şi mămăligă la grătar
PrinteazaO reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper.
- 500 g peşte-spadă, bucăţi
- 150 g mălai
- 6 felii roşii uscate, în ulei
- 10 capere din conservă, desărate
- 10 măsline negre fără sâmburi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- oregano
- busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune la fiert într-o crăticioară 500 ml de apă cu un praf de sare şi, când clocoteşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând permanent cu telul.
Fierbe amestecul 20 de minute la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Când este gata, răstoarnă mămăliga într-un vas dreptunghiular şi las-o să se răcească.
Taie bucăţile de peşte medalioane mai mici şi condi- mentează-le cu oregano şi piper, după gust. Toacă roşiile scurse de ulei, măslinele, caperele, trei frunze de busuioc şi amestecă-le într-un castronel, apoi adaugă uleiul de măsline şi amestecă bine.
Taie mămăliga răcită felii subţiri şi aşază-le pe grătar. Frige-le 5 minute, apoi întoarce-le; pune peştele pe grătar şi frige-1 câte 3 minute pe fiecare parte.
Aşază pe farfurii felii de mămăligă şi de peşte, decorează cu frunzuliţe de busuioc. Serveşte-le stropite cu amestecul aromatic.
Peşte-spadă şi mămăligă la grătar
Poftă bună!