Peste cu spanac, gratinat
PrinteazaO reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler.
- 1 l supa clara
- 4 bucati file de peste a 150 g
- o lamaie
- sare
- piper
- o lingura unt sau margarina
- 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon
- o lingura ulei
- o ceapa
- 500 ml sos alb
- 100 g branza rasa emmentaler
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se poşează în bulionul aromat, după aceea se stropesc cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare si piper.
Spanacul se înăbuşă cu puţin unt şi ceapa tocată mărunt. Se condimentează.
Peştele se introduce într-o formă termorezistentâ unsă cu grăsime, se toarnă deasupra spanacul şi sosul alb Se presară cu brânza rasă şi se dă la cuptor să se gratineze.
Se face la cuptorul cu funcţie de grătar sau în salamandră.
Peste cu spanac, gratinat
Pofta buna!
Peste cu spanac, mie nu-mi place spanacul