Peste cu spanac, gratinat

Printeaza

O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler.

Ingrediente:Peste cu spanac, gratinat

  • 1 l supa clara
  • 4 bucati file de peste a 150 g
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o lingura unt sau margarina
  • 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon
  • o lingura ulei
  • o ceapa
  • 500 ml sos alb
  • 100 g branza rasa emmentaler

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se poşează în bulionul aromat, după aceea se stropesc cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare si piper.

Spanacul se înăbuşă cu puţin unt şi ceapa tocată mărunt. Se condimentează.

Peştele se introduce într-o formă termorezistentâ unsă cu grăsime, se toarnă deasupra spanacul şi sosul alb Se presară cu brânza rasă şi se dă la cuptor să se gratineze.

Se face la cuptorul cu funcţie de grătar sau în salamandră.

Peste cu spanac, gratinat

Peste cu spanac, gratinat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Peste cu spanac, mie nu-mi place spanacul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.