Peste cu spanac si sos de mustar

Printeaza

Peste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.

 

Ingrediente:

  • 2 maini de spanac tanar
  • 250 g cartofi noi, taiati in felii groase
  • 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare
  • un strop de otet din vin alb
  • 2 ou
  • pentru sos:
  • 2 linguri de mustar cu boabe
  • 3 linguri de creme fraiche sau smantana
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura de chives, tocate fin

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara sosul, încălzeşte uşor într-o crăticioară muştarul şi creme fraîche sau smântână pentru gătit, omogenizându-le, apoi stinge focul şi pune amestecul deoparte.

Pune spanacul într-o strecurătoare mare şi aşaz-o în chiuvetă. Toarnă peste el un ibric de apă clocotită, pentru a-l opări, apoi răceşte-l sub un jet de apă rece, stoarce-l cât mai bine de apă şi pune-l deoparte.

Fierbe cartofii într-o cratiţă cu apă şi sare timp de 10 minute, până se pătrund, încinge o tigaie pe foc mediu şi aşază în ea fileurile de peşte, timp de 5 minute, până se încălzesc uniform. Intre timp, dă în clocot o altă crăticioară cu apă, adaugă oţetul şi sparge în ea ouăle, lăsându-le pe foc cam 2 minute.

Reîncălzeşte sosul la foc mic şi adaugă zeama de lămâie şi un strop de apă dacă se îngroaşă prea tare.

Asezonează şi încorporează chives tocate. Dă la o parte fileurile de peşte, scurge cartofii, apoi pune-i la loc în vasul în care au fiert.

Adaugă spanacul şi stropeşte cu sos, apoi amestecă totul.

Imparte cartofii şi spanacul pe 2 farfurii, aşază câte un file de peşte pe fiecare, iar deasupra acestuia, câte un ou.

Stropeşte totul cu restul de sos şi serveşte imediat.

Peste cu spanac si sos de mustar

Peste_cu_spanac_si_sos_de_mustar

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.