Peste in stil mediteranean (cu orez si telina)
PrinteazaPeste in stil mediteranean (cu orez si telina) din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb sec, supa de legume, rosii, frunze de dafin, sare, piper, file de cod, cimbru, telina, orez.
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri de migdale taiate
- 200 ml vin alb sec
- 200 ml supa de legume
- 400 g rosii bucati
- 2 frunze dafin
- Sare, piper proaspat macinat
- 600 g file de cod
- ½ legatura de cimbru
- 2 tulpini de telina
- 250 g orez cu bobul lung
Mod de preparare:
Cureti ceapa de coaja si o tai in inele. Uleiul il incalzesti intr-un vas mai inalt si pui ceapa sa se rumeneasca un pic.
Adaugi migdalele si le prajesti odata cu ceapa. Pui in vas si vinul, supa de legume, rosiile si frunzele de dafin, sare si piper.
Lasi sosul sa fiarba la foc mocnit, cam 20 de minute. Intre timp, speli pestele sub jet de apa rece, il stergi si il usuci cu un servet de bucatarie, il tai in 8-12 bucati, il freci cu sare si piper.
Speli bine si cimbrul, il scuturi de apa, rupi frunzulitele. Cu 5 minute inainte de a stinge focul la sos, adaugi si cimbrul.
Apoi, asezi bucatile de peste, pui un capac si mai lasi sa se inabuse totul si sa se amestece gusturile. Speli tulpinile de telina, le cureti si le tai in bucati mici sau inele subtiri.
Orezul il inabusi in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, telina o pui peste orez, la jumatatea perioadei de inabusire si fierbi un pic totul, la foc scazut.
Aduci la masa pestele cu sos, alaturi de orez cu telina. Daca vrei si mai multa culoare in farfurii, decoreaza cu frunzulite de cimbru.
Pofta buna!
Este genial aceasta reteta. Foarte, foarte buna.