Peste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie
PrinteazaPeste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie din: fileuri de peşte, lămâie, usturoi, unt, piper alb, chiftele, cimbru verde, sare de mare, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte (păstrăv, biban de mare, pangasius etc.)
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 70 g unt
- piper alb
- 2 chifle vechi de-o zi
- 1 legătură cimbru verde
- 1-2 linguriţe sare de mare
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Se şterge carnea, se stropeşte cu suc de lămâie şi se acoperă cu folie sau cu un capac.
Se lasă să se marineze cca 20 min. Se pisează usturoiul şi se amestecă împreună cu unt şi piper.
Se rade pâinea pe răzătoarea mare şi se amestecă împreună cu untul cu usturoi.
Se spală cimbrul, se scutură şi se rup frunzuliţele. Se pisează cu sare, în mojar. In final se adaugă cojă de lămâie rasă şi se amestecă.
Se aşază peştele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se şterg de restul de suc de lămâie.
Se acoperă fileurile cu pesmetul din pâine şi se presară deasupra amestecul de cimbru. Se coace cca 20 min.
In cuptorul încins la 180 °C. Se serveşte cu cartofi copţi sau pâine proaspătă.
Peste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie
Pofta buna!