Peste Tandoori cu chimen si coriandru
PrinteazaPeste Tandoori cu chimen si coriandru din: file de peşte alb, usturoi, rădăcină de ghimbir, sare, chimen, coriandru, gram maşala, praf de chili, colorant “Tandoori” (sau câteva picături de colorant sintetic roşu, amestecat cu o linguriţă de pastă de tomate), zeama de lămâie, apă, ulei, făină, praf de chili, sare.
- 450 g file din oricare fel de peşte alb
- 2 câtei de usturoi
- 1 cm rădăcină de ghimbir
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură chimen
- 1 lingură coriandru
- 1 linguriţă gram maşala
- 1 1/2 linguriţă praf de chili
- 1/2 linguriţă colorant “Tandoori” (sau câteva picături de colorant sintetic roşu, amestecat cu o linguriţă de pastă de tomate)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3 linguri de apă
- 2 linguri ulei şi (amestecate, separat, într-un castronel): 2 linguri cu vârf de făină, I linguriţă praf de chili şi 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Peştele se spală bine şi se lasă să se curgă pe un şervet curat. Se taie cubuleţe de aproximativ doi centimetri cubi şi se lasă deoparte.
Se amestecă într-un castronel, împreună, sarea, piperul şi ghimbirul, zdrobindu-se.
Se pun deasupra şi se amestecă bine, împreună, chimenul, coriandrul, gram maşala, praful de chili şi colorantul (pasta de tomate).
Se adaugă zeama de lămâie şi puţină apă şi se omogenizează. Se lasă deoparte.
Se încinge bine uleiul într-o tigaie de teflon şi se pun la prăjit bucăţile de peşte, într-un singur strat şi nelipite una de alta, peştele fiind trecut anterior prin făină şi ingrediente.
Se lasă două minute şi jumătate pe fiecare faţă, se scoate şi se lăsă să se scurgă bine de ulei.
Se pune din nou peştele în tigaie şi se cern deasupra, printr-o sită, toate ingredientele, pasându-se cu ajutorul unei linguri de lemn (bucăţile mari şi uscate care rămân, se aruncă).
Se amestecă uşot şi se lasă la foc mediu până ce peştele rămâne complet acoperit de ingrediente şi lichidul scade complet.
Se serveşte cu o garnitură din frunze de lăptuci şi felii de castravete şi ceapă.
Pofta buna!