Pește Copt cu Fenicul și Lămâie din: fileuri de peste, fenicul, lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi, sare, piper. Peștele copt cu fenicul și lămâie este o rețetă simplă, dar plină de savoare, care aduce pe farfurie gustul proaspăt al mării, aromele mediteraneene și prospețimea ingredientelor naturale. Acest fel de mâncare sănătos și delicios poate […]
Peste la tava in stil provensal
PrinteazaPeste la tava in stil provensal din: ton, ulei de masline, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, vin alb, maghiran, sare, piper, masline, bulion, lamaie, patrunjel.
- 4 bucati de ton sau somon (fara piele)
- 30-45 ml ulei de masline
- 2 cepe mari, tocate mai grosier
- 4-5 catei de usturoi, taiati bucati
- 2 linguri patrunjel tocat
- 450 g rosii, cojite, taiate bucatele
- 100 ml vin alb sec
- 1/2 lingurita maghiran uscat
- sare si piper
- 100-125 g masline negre
- 1 lingura bulion
- lamaie si patrunjel, pentru servit
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o cratiţă şi prăjiţi, la foc mediu, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, cca 5-8 min, amestecând mereu.
Adăugaţi roşiile, vinul, maghiranul, măslinele, sare şi piper. Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă la foc mic cca 20 min, fără capac.
Amestecaţi din când în când.
Puneţi în sos bucăţile de peşte şi bulionul.
Băgaţi cratiţa în cuptorul încins la 190 C (treapta 5) şi lăsaţi să se coacă 20-25 min. Serviţi fierbinte.
Peste la tava in stil provensal
Bulgur cu Peste in Crusta si Sos de Rosii
Bulgur cu peste in crusta si sos de rosii din: file de peste, bulgur, apa, fulgi de migdale, sos de rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper. În căutarea unei rețete sănătoase, delicioase și ușor de preparat pentru cină? Bulgurul cu pește și sos de roșii cu busuioc și usturoi este alegerea […]
Pofta buna!