Peste cu telină si sos
PrinteazaPeste cu telină si sos din: peste, telina, broccoli, boia dulce, rosii in suc, seminte de susan, usturoi, fenicul, ardei iute, ceapa, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, nuci si migdale.
Ingrediente:
- 800 g peste
- o telina mare
- 400 g broccoli
- 15 g boia dulce
- o conserva de rosii in suc
- 30 g seminte de susan
- usturoi
- o bucata de fenicul
- un ardei iute
- o ceapa
- o lamaie
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
- nuci
- migdale
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează, se unge în interior şi exterior cu ulei, se condimentează şi se presară boiaua dulce.
Se umple în interior cu cimbru, usturoi şi fenicul, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară seminţe de susan şi se coace la foc mediu 20-30 de minute. Ceapa se ţoapă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci minute, se pun roşiile din conservă tocate şi sucul de roşii.
Se condimentează, se adaugă cimbrtu, ardeiul iute tocat, o căpăţână de lusturoi feliat şi se fierbe 15 minute.
Ţelina se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un bol.
Se stropeşte cu suc de lămâie, se amestecă bine cu sare, piper, fenicul tăiat subţire, ulei şi cimbru.
Broccoli se fierbe în apă cu sare, se pune pe farfurii alături de salata de ţelină şi peşte.
Se toarnă sosul peste peşte şi se serveşte.
La salata de telina se mai pot adauga migdale sau nuci tocate marunt.
Peste cu telină si sos
Pofta buna!
Nu ma omor dupa peste