Peste Teriyaki cu sos de soia si sake
PrinteazaPeste Teriyaki cu sos de soia si sake din: fileuri de peste, făină de grâu, ulei, sos de soia, sake (vin alb), zahăr, ghimbir.
- 4 fileuri de peste (100-150 g fiecare)
- făină de grâu
- 2 linguri ulei
Pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 3 lingura sake (vin alb)
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură praf de ghimbir
Pentru sosul „Teriyaki“:
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri sake (vin alb)
- 1 lingură sos de soia
Mod de preparare:
Se omogenizează ingredientele pentru marinată şi se lasă în ea fileurile de peşte aproximativ o jumătate de oră.
Se trec bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins înainte, pe ambele feţe.
Se serveşte cu sosul „Teriyaki“, obţinut prin omogenizarea ingredientelor.
Pofta buna!