Peşte la tigaie (somon)
PrinteazaO reteta delicioasa de peste la tigaie cu: somon, condimente pentru peste, sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei, maghiran, cimbru, supa.
- 600 g file de somon
- condimente pentru peşte
- câteva picături sos Worchester
- sare
- piper
- 1 dovlecel mare
- 2 bulbi fenicul
- 250 g roşii
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă măghiran
- cimbru
- 50 ml supă
Mod de preparare:
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l bucăţi. Puneţi peste el sos Worchester, condimente pentru peşte, sare şi piper. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la marinat.
Intre timp, pregătiţi legumele. Tăiaţi dovlecelul rondele, iar feniculul şi roşiile, în opt. Tăiaţi ceapa cubuleţe.
Prăjiţi bucăţile de peşte într-o lingură de ulei, apoi scoateţi-le pe o farfurie. Prăjiţi ceapa în uleiul rămas.
Adăugaţi feniculul şi dovlecelul şi condimentaţi totul cu sare, piper, măghiran şi cimbru.
Turnaţi supa, apoi adăugaţi roşiile şi fierbeţi totul înăbuşit cca. 15 minute la foc mic. Adăugaţi peştele în ultimele 4 minute.
Peşte la tigaie
Poftă bună!
Bun pestele la tigaie