Peşte la tigaie (somon)

Printeaza

O reteta delicioasa de peste la tigaie cu: somon, condimente pentru peste, sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei, maghiran, cimbru, supa.

Ingrediente:Perste_la_tigaie

  • 600 g file de somon
  • condimente pentru peşte
  • câteva picături sos Worchester
  • sare
  • piper
  • 1 dovlecel mare
  • 2 bulbi fenicul
  • 250 g roşii
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă măghiran
  • cimbru
  • 50 ml supă

Mod de preparare:

Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l bucăţi. Puneţi peste el sos Worchester, condimente pentru peşte, sare şi piper. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la marinat.

Intre timp, pregătiţi legumele. Tăiaţi dovlecelul ronde­le, iar feniculul şi roşiile, în opt. Tăiaţi ceapa cubuleţe.

Prăjiţi bucăţile de peşte într-o lingură de ulei, apoi scoateţi-le pe o farfu­rie. Prăjiţi ceapa în uleiul rămas.

Adăugaţi feniculul şi dovlecelul şi condimentaţi totul cu sare, piper, măghiran şi cimbru.

Turnaţi su­pa, apoi adăugaţi roşiile şi fierbeţi totul înăbuşit cca. 15 minute la foc mic. Adăugaţi peştele în ultimele 4 minute.

Peşte la tigaie

Perste_la_tigaie

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Bun pestele la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.