Peste la tigaie in stil frantuzesc

Printeaza

O reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper.

Ingrediente:Peste la tigaie in stil frantuzesc

  • 250 g file de peste (crap sau tilapia)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • 3 cepe verzi
  • 2 lingurite supa (instant)
  • 40 g linte rosie
  • 50 ml smantana
  • 2-3 lingurite amidon
  • 1-2 lingurite mustar
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi peştele cu apă rece, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie şi tăiaţi-l bucăţi mai mari. Stropiţi-le cu sare şi suc de lă­mâie. Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o bucăţi de cca. 2 cm lungime.

Fierbeţi 350 ml apă într-o tigaie mai ma­re. Adăugaţi supa, apoi lintea şi fierbeţi-o cca. 2 minute la foc mic. Turnaţi smântână, încorporaţi amidorul şi mai daţi sosul într-un docot.

Condimentaţi-l cu muştar, sare şi piper. Adăugaţi bucă­ţile de peşte şi ceapa, aco­periţi cu un capac şi fierbeţi totul înăbuşit 6-8 minute. La final, ornaţi cu verdeaţă.

Peste la tigaie in stil frantuzesc

Peste la tigaie in stil frantuzesc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.