Peste la tigaie in stil frantuzesc
PrinteazaO reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper.
- 250 g file de peste (crap sau tilapia)
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- 3 cepe verzi
- 2 lingurite supa (instant)
- 40 g linte rosie
- 50 ml smantana
- 2-3 lingurite amidon
- 1-2 lingurite mustar
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi peştele cu apă rece, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie şi tăiaţi-l bucăţi mai mari. Stropiţi-le cu sare şi suc de lămâie. Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o bucăţi de cca. 2 cm lungime.
Fierbeţi 350 ml apă într-o tigaie mai mare. Adăugaţi supa, apoi lintea şi fierbeţi-o cca. 2 minute la foc mic. Turnaţi smântână, încorporaţi amidorul şi mai daţi sosul într-un docot.
Condimentaţi-l cu muştar, sare şi piper. Adăugaţi bucăţile de peşte şi ceapa, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul înăbuşit 6-8 minute. La final, ornaţi cu verdeaţă.
Peste la tigaie in stil frantuzesc
Poftă bună!