Peste tomat

Printeaza

 Peste tomat

Ingrediente:Peste tomat

  • l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară)
  • 500g morcov
  • 3 rădăcini pătrunjel
  • 4 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 100ml ulei
  • 500g bulion
  • l legatura pătrunjel
  • 1linguriţă piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie solzişori. Se aşază toate într-o cratiţă suficient de mare, se adaugă foile de dafin, boabele de piper şi apă cât să le acopere.

Când începe să fiarbă, se adaugă sare după gust, ule­iul şi, când toate sunt fierte, se toarnă bulionul. Se pune apoi peştele, curăţat, spălat şi tăiat în felii de două degete grosime.

Nu se amestecă, se roteşte cratita. Se poate pune şi ardei iute (3-4 feliuţe subţiri, după gust).

Se lasă la foc mic, până se ale­ge deasupra uleiul. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se mănâncă rece, a doua zi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac un crap de Dunare cu sos tomat. Abia astept sa mananc 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.