Peste tomat
PrinteazaPeste tomat
- l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară)
- 500g morcov
- 3 rădăcini pătrunjel
- 4 cepe
- 2 foi de dafin
- 100ml ulei
- 500g bulion
- l legatura pătrunjel
- 1linguriţă piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie solzişori. Se aşază toate într-o cratiţă suficient de mare, se adaugă foile de dafin, boabele de piper şi apă cât să le acopere.
Când începe să fiarbă, se adaugă sare după gust, uleiul şi, când toate sunt fierte, se toarnă bulionul. Se pune apoi peştele, curăţat, spălat şi tăiat în felii de două degete grosime.
Nu se amestecă, se roteşte cratita. Se poate pune şi ardei iute (3-4 feliuţe subţiri, după gust).
Se lasă la foc mic, până se alege deasupra uleiul. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se mănâncă rece, a doua zi.
Pofta buna!
O sa fac un crap de Dunare cu sos tomat. Abia astept sa mananc 🙂