Peste umplut cu ciuperci si stafide

Printeaza

Peste umplut cu ciuperci si stafide

Ingrediente:

  • 1 kg peşte
  • 5 cepe mari
  • 200 ml ulei,
  • 1 vârf cuţit boia ardei
  • 4 linguri orez
  • sare, piper măcinat
  • 2 legături pătrunjel
  • 150 g stafide
  • 300 g ciuperci

 

Mod de preparare:

Peste umplut cu ciuperci si stafide: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării.

Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile şi osul amar. Se sărează şi se lasă să stea până pregătim umplutura.

Prăjim într-o tigaie în ulei ceapa tocată mărunt. Când ceapa este prăjită adăugăm boia, orezul spălat şi fiert pe jumătate, piper, sare, pătrunjel tocat mărunt.

Toate acestea le amestecăm bine. Dacă vrem mai putem adăuga în compoziţia de mai sus ciuperci tăiate mărunt şi prăjite în ulei sau o mână de stafide.

Cu această compoziţie se umple peştele. Se coase tăietura şi se leagă peştele cu o sfoară în 4-6 locuri, să nu se desfacă. Se unge cu ulei şi se pune într-o tavă, unsă, de asemenea, cu ulei.

Se dă la cuptor. în timp ce se coace, peştele trebuie uns mereu cu uleiul din tavă, pentru a se rumeni frumos pe toate părţile.

Când este gata, se lasă să se răcească, se dezleagă sfoara şi se pune pe un platou, întreg sau tăiat felii.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.