Peste umplut cu calamar
PrinteazaPeste umplut cu calamar din: dorada, calamri, ulei, lamaie, usturoi, unt, vin, oregano, sare, piper.
- 1 peşte dorada
- 2 calamari
- 50 ml ulei
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri cu unt
- 1 ceşcuţă cu vin
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi un praf de sare, piper şi oregano. In marinata astfel obţinută, pune calamarii tăiaţi rondele. Amestecă bine şi lasă la rece minimum două ore.
Scurge rondelele de calamar şi rumeneşte-le în unt topit. Separat, curăţă peştele, condimentează-l cu sare şi piper şi umple-l cu calamarii rumeniţi. Prinde cu scobitori şi aşază-lîntr-o tava unsa cu ulei.
Stropeşte-I cu puţină marinată şi vin, crestează-l şi lasă-l la cuptor aproximativ 40-45 de minute. Serveşte-I alături de cartofi natur şi restul de calamari, dacă mai rămân.
Pofta buna!