Peste umplut cu calamar

Printeaza

Peste umplut cu calamar din: dorada, calamri, ulei, lamaie, usturoi, unt, vin, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Peste umplut cu calamar

  • 1 peşte dorada
  • 2 calamari
  • 50 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri cu unt
  • 1 ceşcuţă cu vin
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi un praf de sare, piper şi oregano. In marinata astfel obţinută, pune calamarii tăiaţi rondele. Amestecă bine şi lasă la rece minimum două ore.

Scurge rondelele de calamar şi rumeneşte-le în unt topit. Separat, curăţă peştele, condimentează-l cu sare şi piper şi umple-l cu calamarii rumeniţi. Prinde cu scobitori şi aşază-lîntr-o tava unsa cu ulei.

Stropeşte-I cu puţină marinată şi vin, crestează-l şi lasă-l la cuptor aproximativ 40-45 de minute. Serveşte-I alături de cartofi natur şi restul de calamari, dacă mai rămân.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.