Peste umplut cu cascaval si cartofi
PrinteazaPeste umplut cu cascaval si cartofi din: cartofi, peste, sare, piper, lamaie, cascaval, patrunjel, grasime.
- 300 g cartofi
- 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare)
- sare
- piper
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 150 g cascaval ras
- 1/2 legatura patrunjel verde
- grasime pentru uns forma
Mod de preparare:
Se fierb cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Fileurile de peste se spala si se zvanta bine intr-un stergar daca mai au oase, acestea se indeparteaza cu o penseta, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se pun la rece acoperite.
Patrunjelul spalat se toaca marunt si se amesteca cu cartofii si cascavalul date pe razatoarea mare.
Se unge forma cu grasime, se asaza pe fund un file de peste, peste care se intinde 1/3 din compozitia de cartofi + cascaval.
Se pune deasupra celalalt file, se acopera cu restul de cartofi si se apasa bine. Se baga pestele umplut astfel in cuptorul incins la 200C si se coace circa 20 de minute.
Pofta buna!