Peste umplut cu lamaie si orez
PrinteazaPeste umplut cu lamaie si orez din: orez, peste, lamaie, ceapa, vin, ulei, sare, piper.
- 5 linguri orez
- un peşte de 1 kg, crap sau ştiucă
- o lămâie potrivită
- o ceapă albă
- 250 ml vin alb
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă cu sare. Se rade coaja de lămâie, se stoarce zeama şi se scot sâmburii, iar miezul se toacă şi se se adaugă în orezul fiert.
Cu zeama de lămâie se stropeşte din abundenţă peştele şi se lasă la frigider 30 de minute înainte de a-l umple.
In orezul fiert se adaugă ceapa tocată mărunt, se presară un praf de piper şi coaja rasă de lămâie. Cu acest amestec se umple burta peştelui bine scurs, a cărui burtă se prinde apoi cu scobitori.
Se asază peştele umplut într-o tavă, se toarnă peste el ulei şi vin şi se dă la cuptor, până este perfect pătruns.
Pofta buna!