Peste umplut in folie
PrinteazaO reteta delicioasa de peste umplut in fole din: dorada, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, ghimbir, vin alb, sare, piper si ulei. Dorada are carne albă, bogată în proteine şi vitamine şi un gust deosebit.
- 2 pesti dorada
- 3-4 rosii cherry
- 1/2 ceapa rosie
- 1/2 ardei gras
- 2 cm radacina de ghimbir
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi spală-i în multă apă rece. Usucă-i bine cu prosoape de hârtie şi condimentează-i cu sare şi piper (inclusiv în interior).
Taie ceapa şi ardeiul julien, iar ghimbirul dă-l pe râzătoare. Umple peştii cu câteva feliuţe de ceapă, ardei şi ghimbir, iar la final, îndeasă şi una sau două roşioare.
Stropeşte folia de aluminiu cu puţin ulei (de preferat, foloseşte ulei de măsline) şi pune câte un peşte, împătureşte şi aşază cele două pacheţele într-o tavă.
Dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute.
Desfă cu grijă foliile, stropeşte cu câte puţin vin alb şi dă la cuptor alte cinci minute. Serveste imediat cu garnitura de cartofi natur.
Peste umplut in folie
Pofta buna!