Peste umplut cu garnitura de cartofi
PrinteazaPeste umplut cu garnitura de cartofi din: pesti, ceapa, dovlecel, morcovi, pastarnac, ardei gras, ulei, cascaval, ou, unt, vin, usturoi, marar verde, boia de ardei dulce, sare, piper, cartofi.
Ingrediente:
- 2 pesti de marime potrivita
- 1 ceapa mare
- 1 dovlecel
- 2 morcovi potriviti
- 1 pastarnac mic
- 1 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 50 g cascaval
- 1 ou
- 1 lingura unt
- 150 ml vin alb sec
- 3 catei de usturoi
- marar verde
- boia de ardei dulce
- sare
- piper macinat si boabe
- 2 cartofi pentru garnitura
Mod de preparare:
Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, le tai capetele şi cozile şi îi usuci bine cu prosoape absorbante. P
udrezi interiorul cu sare, piper, după gust, şi îi laşi la rece circa 20 de minute, să se condimenteze.
Intre timp, cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoarea mare.
Adaugi usturoiul zdrobit, boia de ardei dulce, mărar tocat fin, sare şi piper, după gust.
Le căleşti în ulei bine încins până când se înmoaie, le laşi să se răcorească puţin, după care le amesteci cu oul bătut şi caşcavalul ras.
Umpli burta peştilor cu amestecul de legume, fixezi cu scobitori deschizătura să nu se desfacă în timpul preparării şi îi aşezi într-o tavă unsă.
Alături de peşti, aşezi în tavă cartofii curăţaţi, tăiaţi felii şi, eventual, legumele rămase de la umplut.
Ungi peştii cu puţin unt deasupra, adaugi vinul în tavă, plus câteva boabe de piper, şi introduci tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Ii serveşti calzi.
Peste umplut cu garnitura de cartofi
Pofta buna!