Peste umplut cu morcovi si nuci
PrinteazaPeste umplut cu morcovi si nuci din: stavrizi, ulei, lamaie, morcovi, nuci, marar, patrunjel, cartofi si sare.
- 4 stavrizi
- 2 linguri ulei
- 1 lamaie
- 500 g morcovi rasi
- 100 g nuci
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 400 g cartofi
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i şi ştergeţi-i. Stropiţi-i cu lămâie şi condimentaţi-i, după gust.
Tăiaţi mărunt verdeaţa, amestecaţ-o cu morcovii raşi şi cu nucile pisate şi umpleţi cu acest amestec peştii stropiţi înainte cu ulei.
Impachetaţi fiecare peşte în folie, în aşa fel, încât să nu se scurgă sucul lăsat în timpul gătirii.
Puneţi peştii astfel pregătiţi într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit, între timp, curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în cubuleţe, fierbeţi-i în apă cu sare. Scurgeţi-i de apă, stropiţi-i cu ulei şi lămâie şi desfaceţi deasupra lor peştii copţi.
Presăraţi pătrunjel şi mărar, tocate măirunt, deasupra.
Peste umplut cu morcovi si nuci
Pofta buna!
Pestele asta chiar merita incercat