Peste umplut cu sos de rodie
PrinteazaO reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb.
- 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte
- 2 linguri suc de lime
- 200 ml suc de rodie
- 1 lingura coaja portocale confiata
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 ceasca nuca tocata
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa taiata solzisori
- 80 ml ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 peste mare alb (halibut, cod) fara piele
Mod de preparare:
Spala pestele in jet de apa rece, usuca-l cu un prosop de hartie si freaca-l cu sare pe ambele fete. Caleste ceapa taiata solzisori si usturoiul maruntit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.
Adauga in tigaie sare piper, nucile tocate, sucul de rodie, coaja de portocale confiate si lasa-le pe foc mediu timp de 3 minute, amestecand bine. Incinge cuptorul la 200C.
Aseaza pestele intr-un vas de ceramica rezistent la caldura si umple-l cu amestecul format in tigaie. Coase pestele cu ata, astfel incat umplutura sa nu se scurga in vas. Toarna peste el sofranul, sucul de lime si restul de ulei.
Pune pestele la copt timp de 10-15 minute pana cand se inmoaie. Serveste-l cald, cu sosul care s-a format in tava, pe un platou decorat cu nuci tocate si seminte de rodie, langa o garniture de orez.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peste umplut
Nu ma prea convinge pestele umplut