Peste unditar in manta de costita

Printeaza

Peste unditar in manta de costita din: peste, costita, sare, piper, zeama de lamaie, salvie, ceapa, ulei, salvie, supa de peste, amidon.

Ingrediente:

  • 4 bucati de spate de peste-unditar
  • 8 feliute subtiri de costita
  • Sare, piper proaspat macinat
  • 2-3 lingurite zeama lamaie
  • 4 ramurele salvie
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de scaieti
  • 200 ml supa de peste
  • Salvie pentru ornat
  • 1-2 lingurite de amidon

Mod de preparare:

Cureti ceapa de coaja si o tai solzisori. Indepartezi osul de pe spatele pestelui si ungi toate bucatile cu zeama de lamaie.

Lasi cateva minute carnea sa se patrunda. In despartirea osului pui cate o ramurica de salvie. Freci usor pestele cu piper.

Iei cate 2 felioare de costita , le pui una peste alta si in interiorul lor asezi cate o bucata de peste.

Unesti capetele si formezi un rulou, pe care il fixezi cu scobitori sau cu ata mai groasa.

Prajesti in ulei cele 4 rulouri de peste, cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Apoi le scoti si le pui intr-un vas de sticla termorezistenta, cu capac. Dai vasul la cuptor pentru 25-30 de minute, la o temperatura de 200 grade.

In tigaia in care ai rumenit rulourile prajesti ceapa taiata, completezi cu supa de peste si potrivesti de gust.

Daca vrei sa iasa un sos mai legat, adaugi un pic de amidon dizolvat in apa. Il poti servi cu garnitura de paste.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sunca glasata cu miere

Peste-unditar in sunca de Parma

Peste-unditar in sunca de Parma din: peste, sunca, patrunjel, ulei, sare, piper, spanac. Ingrediente: 1 lingură frunze de pătrunjel tocate mărunt 1 lingură oregano tocat mărunt 6 linguri ulei de măsline sare piper negru proaspăt măcinat 2 fileuri (a câte 150 g fiecare) de peşte-undiţar, din coadă, fără piele şi fără membrană 8 felii şuncă […]

Pestele unditar

Pestele unditar

Unele dintre speciile de peşte cu carne tare se potrivesc foarte bine cu şunca. In bucătăria spaniolă, de exemplu, găsim adeseori în aceeaşi reţetă chorizo şi peşte. In Italia, şunca intră de multe ori în combinaţie cu anşoa. Pentru această reţetă, se taie felii groase din coada peştelui-undiţar, aceasta fiind partea cea mai suculentă a […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu stiu cum este pestele-unditar, dar cred ca pot sa folosesc si altfel de peste la aceasta reteta, poate un peste slab. Sigur o sa incerc reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.