Peste cu sfecla si varza rosie din: file de peste, varza rosie, sfecla, mere, cepe, ulei de masline, vin, stafide, supa de legume, margarina, zahar, otet, verdeata, piper, coriandru. Ingrediente: 800 g file de peşte 1 varză roşie 2 sfecle 2 mere 2 cepe 50 ml ulei de măsline 500 ml vin roşu 200 g […]
Peste pe varza acra cu ceapa
PrinteazaPeste pe varza acra cu ceapa din: peşte, varza, ulei, ceapa, foi de dafin, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Ingreidente:
- 1 kg peşte
- 1 varză mijlocie (cca 1 kg)
- 7-8 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli varza, o storci şi o cureţi de nervurile groase de la frunze. Aşezi frunzele în mănunchi, una peste alta, le rulezi şi tai varza subţire, ca fideaua.
Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în ulei, apoi adaugi varza, o foaie de dafin, sare, puţin piper şi un pahar cu apă.
Laşi să fiarbă la foc mic, cu capac, sau o dai la cuptor acoperită, pentru cca 1 oră.
Aşezi deasupra verzei peştele întreg, dar curăţat de solzi şi intestine (sau tăiat bucăţi), uns bine cu ulei
. Nu mai trebuie să pui capacul.
Laşi să se frigă bine peştele, pe toate părţile, timp de aproximativ 40 de minute.
Serveşti preparatul cald sau rece, cu mămăliguţă şi ardei iute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste cu sfecla si varza rosie
Peste la gratar cu varza si ceapa
Peste la gratar cu varza si ceapa din: varză albă, peşte, ceapa de apă, unt, coajă de lămâie marinată, curry, piper alb. Ingrediente: câteva foi de varză albă, mai mari 1 peşte mare 2 cepe mari de apă 1 lingură unt coajă de lămâie marinată 1 linguriţă curry piper alb, măcinat Mod de preparare: Peştele se curăţă de […]
Pofta buna!