Peste cu verdeata in bain-marie
PrinteazaPeste cu verdeata in bain-marie din: peşte, ardei iuţi, ulei de susan pentru prăjit, sos de peşte, usturoi, zeama de lămâie, sare, zahăr, rădăcină de ghimbir, frunze de coriandru, ulei.
- 2 peşti, fără coadă şi cap, de mărimea tigăii
- 2 ardei iuţi tăiaţi foarte mărunt
- puţin ulei de susan pentru prăjit
- 1 lingură sos de peşte
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- zeama de la 3 lămâi mai verzi
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 lingură zahăr
- 1 linguriţă rădăcină de ghimbir, tocată cubuleţe mici
- frunze de coriandru tocate mărunt
- ulei
Mod de preparare:
Ardeiul iute, sosul de peşte, uleiul, zeama de lămâie, sarea, zahărul, ghimbirul şi jumătate de lingură de coriandru (sau pătrunjel proaspăt) se amestecă bine în mixer.
Peştele se curăţă de intestine, se spală bine şi se pune să fiarbă, într-un vas, în baine-marie.
Se scoate când este gata şi se toarnă un strat gros din sosul obţinut în’mixer, decorându-se cu coriandru (sau pătrunjel) tocat fin.
Pofta buna!