Peste cu verdeturi
PrinteazaO reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii, cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper.
- 1 kg peste (hering, cod, crap)
- 150 ml ulei
- 3 linguri pasta de tomate
- 3 rosii
- 500 g cartofi
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa mare
- 50 ml vin alb
- 2 legtura de marar verde
- 2 legaturi de patrunjel verde
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, tai ceapa mărunt, ardeii îi tai fâşii subţiri, cartofii cubuleţe, iar roşiile tai jumătăţi. Cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi. Apoi îl sărezi puţin, îl dai prin făină şi îl prăjeşti în uleiul pe jumătate încins.
Scoţi peştele când e gata şi, în uleiul rămas, înăbuşi ceapa împreună cu ardeiul. Adaugi pasta de tomate, 3 căni de apă fierbinte, cartofii, verdeţurile tocate, cimbru, sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi torni acest amestec de legume într-o cratiţă.
Peste legume aşezi bucăţile de peşte prăjit pui câte o jumătate de roşie deasupra. Introduci cratiţa la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc moderat, înainte cu 3 minute de a fi gata, stropeşti peştele cu vin. Poti servi si rece si cald.
Peste cu verdeturi
Pofta buna!