Pestele unditar

Printeaza

Unele dintre speciile de peşte cu carne tare se potrivesc foarte bine cu şunca.

In bucătăria spaniolă, de exemplu, găsim adeseori în aceeaşi reţetă chorizo şi peşte. In Italia, şunca intră de multe ori în combinaţie cu anşoa.

Pentru această reţetă, se taie felii groase din coada peştelui-undiţar, aceasta fiind partea cea mai suculentă a acestui peşte. Acestea se înfăşoară în felii subţiri de şuncă de Parma şi se dau la cuptor.

Combinaţia dintre cele două arome, precum şi texturile lor diferite, şunca fiind crocantă, iar peştele fraged, fac ca această mâncare să fie delicioasă.

Peştele-undiţar prezintă avantajul de a nu avea alte oase decât şira spinării, astfel încât nu este nevoie să fie tranşat, iar consistenţa lui, precum şi aroma sa puternică, îl fac deosebit de apreciat.

 

Pestele unditar

Pestele unditar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.