Pestele unditar
PrinteazaUnele dintre speciile de peşte cu carne tare se potrivesc foarte bine cu şunca.
In bucătăria spaniolă, de exemplu, găsim adeseori în aceeaşi reţetă chorizo şi peşte. In Italia, şunca intră de multe ori în combinaţie cu anşoa.
Pentru această reţetă, se taie felii groase din coada peştelui-undiţar, aceasta fiind partea cea mai suculentă a acestui peşte. Acestea se înfăşoară în felii subţiri de şuncă de Parma şi se dau la cuptor.
Combinaţia dintre cele două arome, precum şi texturile lor diferite, şunca fiind crocantă, iar peştele fraged, fac ca această mâncare să fie delicioasă.
Peştele-undiţar prezintă avantajul de a nu avea alte oase decât şira spinării, astfel încât nu este nevoie să fie tranşat, iar consistenţa lui, precum şi aroma sa puternică, îl fac deosebit de apreciat.