Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)
PrinteazaPestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)
- 1,500 kg peşte
- grăsime încinsă
- făină
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi ştergem numai cu o cîrpă. Scoatem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un şervet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţepuşe de lemn. îi dăm în făină şi îi prăjim în grăsime încinsă.
După ce peştii sînt crjprinşi de fierbinţeală, domolim focul şi îi prăjim pînă ce devin crocanţi (se sfărîmă în dinţi).
Scoatem peştişorii prăjiţi într-o strecurătore şi îi garnisim cu pătrunjel tocat mărunt, prăjit în aceeaşi grăsime.
Pofta buna!