Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

Printeaza

Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

Ingrediente:Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

  • 1,500 kg peşte
  • grăsime încinsă
  • făină
  • pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:

Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi ştergem numai cu o cîrpă. Scoa­tem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un şer­vet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţe­puşe de lemn. îi dăm în făină şi îi pră­jim în grăsime încinsă.

După ce peştii sînt crjprinşi de fierbinţeală, domolim fo­cul şi îi prăjim pînă ce devin crocanţi (se sfărîmă în dinţi).

Scoatem peştişorii prăjiţi într-o strecurătore şi îi garnisim cu pătrunjel tocat mărunt, prăjit în aceeaşi grăsime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.