Pesto cu spanac
PrinteazaPesto cu spanac din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper.
- 1 avocado
- 200 g spanac
- sare
- piper
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 3 căţei de usturoi
- 3-5 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se lasă peste noapte spanacul în sită, la dezgheţat şi scurs. A doua zi se scurge. Se taie în două fructul de avocado, se scoate sâmburele lemnos, iar pulpa se taie bucăţi.
Se pun frunzele de spanac, pulpa de avocado tăiată bucăţele, căţeii de usturoi, zeama de lămâie, puţină sare şi piper proaspăt măcinat. Se mixează totul bine în blender.
Pe parcurs se mai adaugă uleiul de măsline şi germenii de grâu şi se mixează până se obţine o cremă numai bună de întins pe pâine.
Se condimentează sosul pesto obţinut cu sare, piper şi suc de lămâie.
Pofta buna!