Pesto de dovleac
PrinteazaPesto de dovleac din: dovleac Hokkaido, usturoi, miere, ulei de masline, patrunjel, nuci, seminte de dovleac, parmezan, lamaie, sare si piper.
- 1 dovleac Hokkaido mic (600 g)
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceaşcă frunzuliţe de pătrunjel
- 1/2 ceaşcă nuci
- 1/2 ceaşcă seminţe de dovleac
- 60 g parmezan ras
- 2 linguri suc de lămâie
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spală dovleacul Hokkaido, se şterge şi se taie în două. Se îndepărtează codiţa şi părţile tari. Se scot seminţele şi în dovleacul astfel golit se aşează 1 căţel de usturoi, 1 lingură de ulei şi 1 lingură de miere.
Se sărează dovleacul şi se coace în cuptorul încins la 190 °C.
Intre timp se pasează cu mixerul pătrunjelul cu nuci şi seminţe de dovleac. Se adaugă apoi pulpa de dovleac coaptă şi parmezanul. Se pasează din nou, se condimentează după gust cu sare, piper şi suc de lămâie.
Crema tip pesto obţinută se poate servi cu pâine fără gluten, salată sau paste.
Pesto de dovleac
Pofta buna!