Pesto de rucola

Printeaza

 

Ingrediente:Pesto de rucola

  • 100-150 g rucola proaspata
  • 100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 lg fulgi de drojdie
  • sare dupa gust
  • ulei extra virgin de masline

 

Mod de preparare:

Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un servet de hartie, pentru a absorbi apa in exces.

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita (unora le place un pesto mai fin, altora mai neuniform).

Adaugam uleiul, treptat, pana cand compozitia devine cremoasa. Daca nu este folosit imediat, pesto se conserva intr-un borcan.

Peste stratul de pesto din borcan se adauga un guleras de ulei de masline, pentru a preveni rancezirea preparatului.

Se consuma pe paine prajita sau pe paste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.