Pesto cu einkorn

Printeaza

Pesto cu einkorn din: grau einkor, supa de legume, sparanghel, ceapa rosie, caju, sos pesto, sare, piper, patrunjel.

Einkorn este o specie veche de grau, considerat a fi una dintre primele cereale cultivate de om, cu o istorie de peste 10.000 de ani. Este o planta cu o inaltime de aproximativ un metru, care produce spicul cu bobul mic si dur.

Einkornul are un continut ridicat de proteine, dar o cantitate mai mica de gluten decat graul modern, ceea ce il face mai usor de digerat pentru unele persoane cu intoleranta la gluten.

Einkornul poate fi folosit pentru a face paine, paste, cereale si alte produse de patiserie. De asemenea, este considerat o sursa buna de nutrienti, cum ar fi proteine, fibre, vitamine si minerale.

Einkornul este folosit din ce in ce mai mult in alimentatia moderna, fiind apreciat pentru gustul sau delicat si valorile nutritionale ridicate.

retete

Ingrediente:

  • 144 gr grau einkorn, inmuiat si scurs
  • 355 ml supa de legume
  • 340 gr sparanghel fiert
  • 65 gr ceapa rosie tocata
  • 60 gr pasta de caju
  • 60 gr sos pesto
  • Sare si piper
  • Patrunjel tocat, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita amestecati graul si supa si aduceti la fierbere. Acoperiti si gatiti 30-35 de minute.

Intre timp, taiati sparaghelul si amestecati cu pasta de caju si pesto.

In ultimele 5 minute de gatire a graului incorporati ceapa. Scurgeti graul si ceapa si adaugati peste sparanghel. Gatiti 5 minute. Garnisiti cu patrunjel si serviti.

Acest preparat este potrivit pentru 4 persoane.

Nota pentru pregatirea sparanghelului: il puteti fie gati in cuptor stropit cu putin ulei timp de 10 minute sau il puteti pregati la aburi timp de 15 minute, dupa preferinta.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.