Sos pesto cu nuci de pin din: busuioc, nuci de pin, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 4 cani busuioc 2 linguri nuci de pin 4 catei usturoi ⅓ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Curatati si spalati busuioc, apoi maruntiti. Curatati si taiati usturoiul. Adaugati in blender busuioc, usturoi și […]
Pesto Exclusiv: Rețetă Autentică cu o Notă Modernă
PrinteazaPesto Exclusiv: Rețetă Autentică cu o Notă Modernă din: frunze de busuioc, nuci prajite, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de lamaie.
Descoperă rețeta noastră exclusivă de pesto cu ingrediente proaspete și o notă modernă. Perfect pentru paste, pizza sau bruschetta!
Ingrediente:
- 2 căni de frunze proaspete de busuioc
- 1/2 cană de nuci prăjite (o abordare modernă în loc de nuci de pin)
- 1/2 cană de parmezan ras
- 3 căței de usturoi
- 1/2 cană de ulei de măsline extra virgin
- Sare și piper, după gust
- Sucul de la o jumătate de lămâie (pentru o notă proaspătă)
Mod de Preparare:
Într-un blender sau robot de bucătărie, combinați busuiocul, nucile, parmezanul și usturoiul.
Mixați până când ingredientele sunt mărunțite.
Adăugați uleiul de măsline într-un fir subțire, mixând în continuare până când obțineți o consistență cremoasă.
Asezaționați cu sare, piper și suc de lămâie.
Transferați într-un borcan și păstrați la frigider.
Pesto Exclusiv: Rețetă Autentică cu o Notă Modernă
Informații Nutriționale (per porție):
- Calorii: 190
- Carbohidrați: 2g
- Proteine: 4g
- Grăsimi: 19g
Sosul pesto are origini în regiunea Liguria, Italia. Tradițional, este făcut cu nuci de pin, dar în această rețetă am folosit nuci pentru o notă modernă și o textură diferită.
Acest sos este versatil și poate fi folosit în multe feluri de mâncare, de la paste la pizza sau chiar salate.
Pofta buna!
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci de pin
Reteta zilei: Sos pesto cu cajuu
Sos pesto cu cajuu din: salata creata, ulei, cajuu, usturoi, sare de mare, lamaie, parmezan, apa. Ingrediente: 2 cana salata creata ½ ceasca ulei ½ ceasca cajuu 1 catel usturoi zdrobit 1 lingurita sare de mare sucul de la 1 lămâie ½ ceasca parmezan proaspăt ras 1 lingură de apă Mod de preparare: […]
Pofta buna!