Bruschete cu pesto din: masline, rosii, muguri de pin, parmezan, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g măsline fără sâmburi 6 roşii 1 lingură muguri de pin 1 lingură parmezan ras 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă ulei Mod de preparare: Rosiile se crestează si se cufundă în apă clocotită pentru un minut. Se scot, se curătă […]
Pesto fresco
PrinteazaPesto fresco din: seminte de pin, branza, ulei de masline, sare, usturoi, busuioc.
- 125 g seminţe de pin
- 50 g brânza tare spaniolă, de ex. Manchego
- 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 1 linguriţă de sare de mare grunjoasă
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de busuioc
Mod de prepaare:
Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără ulei, amestecând continuu, până devin aurii.
Se scot şi se păstrează deoparte câteva seminţe pentru ornat.
După ce s-au răcit, seminţele rămase se pun într-un mojar de piatră (nu se va lucra cu un blender sau cu un mixer vertical).
Seminţele de pin se zdrobesc şi se amestecă cu brânza rasă. Se adaugă treptat uleiul de măsline, sarea şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Se prepară o pastă cremoasă.
Busuiocul se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele. Acestea se taie fâşii subţiri, care se înglobează în pastă.
Cu pasta se ung felii de pâine, care se ornează la final cu seminţe de pin.
Pesto fresco
Pofta buna!
poate iti place si :
Bruschete cu sos pesto, lamaie si avocado
Bruschete cu sos pesto, lamaie si avocado din: baghetă, pesto verde, roşii cherry, avocado, ulei de măsline, busuioc uscat, frunze de valeriană, busuioc uscat, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 baghetă 100 g pesto verde 200 g roşii cherry 1 avocado 2 linguri ulei de măsline 1 lingură busuioc uscat câteva frunze de valeriană busuioc uscat mărunţit zeama de la 1/2 lămâie sare piper […]
Pofta buna!