Pesto sicilian

Printeaza

Pesto sicilian din: ulei de măs­line, usturoi, anchois, chili, capere, roşii uscate, ricotta, parmezan, măsline negre, pătrunjel.

Pesto_sicilian

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de măs­line
  • 2 căţei de usturoi tocaţi felii
  • 2 bucăţi de anchois tăiate fâşii
  • un praf de chili
  • 2 linguriţe de capere
  • 6-8 roşii uscate scurse
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezan ras
  • 1 mână de măsline negre
  • 1 mână pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Se încing 4 linguri ulei de măs­line şi se călesc 2 căţei de usturoi tocaţi felii, 2 bucăţi de anchois tăiate fâşii şi se presară un praf de chili.

Se adaugă 2 linguriţe de capere şi 6-8 roşii uscate scurse de uleiul lor; se mai călesc 1 min., amestecând.

Se pasează şi se amestecă împreună cu 250 g ricotta şi 50 g parmezan ras.

Se adaugă la final 1 mână de măsline negre fără sâmburi, feliate şi 1 mână pătrunjel tocat.

Pesto sicilian

Pesto_sicilian

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:
Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru   Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]

 

Sos pesto cu nuci si parmezan

Pesto cu migdale

Pesto cu migdale din: coriandru, usturoi, migdale, piper, ulei de masline, suc de lamaie, apa. Ingrediente:  4 căni frunze coriandru proaspat 6 catei de usturoi 1 cană migdale tăiate ½ linguriță piper negru ¾ cană ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie proaspăt stors ½ ceasca de apa   Mod de preparare: Adăugați coriandru, […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.