Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]
Pesto sicilian
PrinteazaPesto sicilian din: ulei de măsline, usturoi, anchois, chili, capere, roşii uscate, ricotta, parmezan, măsline negre, pătrunjel.
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi tocaţi felii
- 2 bucăţi de anchois tăiate fâşii
- un praf de chili
- 2 linguriţe de capere
- 6-8 roşii uscate scurse
- 250 g ricotta
- 50 g parmezan ras
- 1 mână de măsline negre
- 1 mână pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se încing 4 linguri ulei de măsline şi se călesc 2 căţei de usturoi tocaţi felii, 2 bucăţi de anchois tăiate fâşii şi se presară un praf de chili.
Se adaugă 2 linguriţe de capere şi 6-8 roşii uscate scurse de uleiul lor; se mai călesc 1 min., amestecând.
Se pasează şi se amestecă împreună cu 250 g ricotta şi 50 g parmezan ras.
Se adaugă la final 1 mână de măsline negre fără sâmburi, feliate şi 1 mână pătrunjel tocat.
Pesto sicilian
Pofta buna!
Sos pesto cu nuci si parmezan
Pesto cu migdale
Pesto cu migdale din: coriandru, usturoi, migdale, piper, ulei de masline, suc de lamaie, apa. Ingrediente: 4 căni frunze coriandru proaspat 6 catei de usturoi 1 cană migdale tăiate ½ linguriță piper negru ¾ cană ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie proaspăt stors ½ ceasca de apa Mod de preparare: Adăugați coriandru, […]
Pofta buna!