Petit sale

Printeaza

Petit sale este o mâncare simplă, originară din Auvergne, în nordul Franţei, îndrăgită de fermierii din zonă, care o prepară mai ales în anotimpul rece.

Carnea folosită este gammon, care provine din regiunea din spate a porcului. Ea se conservă prin sârare, însă nu se fierbe. Gammon se taie în bucăţi mari şi se fierbe împreună cu lintea, în aceeaşi cratiţă, la foc domol.

Lintea Puy este considerată cea mai bună, pentru că are o aromă fină şi îşi menţine consistenţa mai bine decât alte soiuri mai ieftine.

Combinaţia de carne şi linte va satisface pe deplin aşteptările consumatorilor săi, având un gust aparte, ce provine de la aroma frunzelor de dafin, a cepei şi a morcovilor.

 

Petit sale

Petit sale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.