Peynirli Kunefe

Printeaza

Peynirli Kunefe din: zahar, apa, lamaie, cataif, unt, branza nesarata.

Ingrediente:

  • 450 g zahar
  • 350 g apa
  • 2 lingurite lamiie
  • 500 g cataif
  • 200 g unt
  • 375 g brinza nesarata

 

Mod de preparare Peynirli Kunefe:

Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute.

Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut. Se lasa deoparte. Intr-un alt vas se combina cataiful si untul.

Jumatate din acest amestec se pune pe fundul unei tavi si se preseaza usor.

Se rade brinza deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai tare pentru a presa.

Se lasa la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pina cataiful devine maroniu.

Se scoate din cuptor si se lasa 2 minute, dupa care se rastoarna deasupra siropul caldut.

Se lasa pina cind siropul este absorbit, dupa care se taie bucati si se serveste.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.