Picioare de crab cu orez picant
PrinteazaO reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat.
- 275 g orez basmati
- 450 g picioare de crab congelate
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- două cuişoare
- doi ardei capia
- pastă de tomate
- ghimbir ras
- o lămîie
- o lingură de amidon
- o cană de apa
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc pînă devin aurii.
Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămîie. Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă s-a îngroşat sosul.
Orezul se clăteşte cu apă rece pînă cînd se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare. Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit. Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!