Picioare de pui în manta de rucola
PrinteazaO reteta de picioare de pui in manta de rucola din: picioare de pui, usturoi, mustar, ulei, rucola, salvie, unt, ceapa rosie, lichir de cirese, supa de pui, pasta de tomate, amidon, faina si sare.
- 4 picioare de pui
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri mustar
- 1 lingura ulei
- 100 g rucola
- cateva crengute de salvie
- 2 linguri unt
- 2 cepe rosii
- 50 ml lichior de cirese
- 100 ml supa de pui (instant)
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 lingura amidon
- putina faina
- sare
Mod de preparare:
Pisezi usturoiul şi îl amesteci apoi cu muştarul şi cu lingura de ulei.
Speli picioarele de pui, le ştergi de apă, le presari cu puţină făină, apoi le ungi cu amestecul de muştar.
Rucola spălată şi scuturată bine de apă o pui peste pulpe, de jur împrejur şi o fixezi cu aţă.
Frunzele de salvie le pui din loc în loc, împingându-le pe sub aţă, peste frunzele de rucola.
Incingi untura într-o tigaie încăpătoare, prăjeşti pulpele câte 5 minute pe fiecare parte, după care adaugi ceapa tăiată peştişori.
După alte 5 minute, torni supa de pui şi 50 ml de lichior de cireşe, apoi laşi să fiarbă totul circa jumătate de oră.
Scoţi carnea iar în sosul rămas, pui pasta de tomate, amesteci şi legi sosul cu o lingură de amidon.
Potriveşti gustul cu sare şi piper. Serveşti pulpele cu sosul cherry şi cu garnitură de orez.
Este o reţetă uşor de pregătit şi are un gust mai deosebit, plus un aspect aparte.
Picioare de pui în manta de rucola
Pofta buna!