Picioicare
PrinteazaO reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi, ceapa, sare si piper.
- 1 kg faina
- 40 g drojdie
- 150 ml lapte cald
- 1 lingurita zahar
- 450 – 500 ml apa calda
- 200 ml ulei pentru aluat
- 500 g cartofi
- 5 cepe mari
- 200 ml ulei pentru umplutura
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti la fiert cartofii in coaja. Puneti faina intr-un castron, faceti in mijlocul ei o adancitura in care puneti drojdia amestecata cu laptele caldut si zaharul. Lasati plamadeala sa creasca, la loc cald.
Cand si-a dublat volumul incepeti sa amestecati faina si plamadeala, adaugati uleiul trptat si apa calda in care ati dizolvat sare. Framantati aluatul pana cand se despriinde usor de pe maini, apoi acoperiti-l si lasati-l la dospit.
Impartiti-l in 18 bucati egale pe care lasati-le 10 minute in repaus, pe planseta de lucru. Curatati cartofii fierti, dati-i pe razatoarea mare. Curatati ceapa, taiati-o in rondele.
Caliti ceapa in ulei, adaugati sare si piper si cand ceapa este calita, puneti cartofii.
Intindeti din fiecare bucata de aluat cate o foaie rotunda, puneti pe jumatate din ea amestec de cartofi cu ceapa si acoperiti umplutura cu cealalta parte a foii.
Presarati marginile, ca sa se prinda bine aluatul. Prajiti picioicarele in ulei incins si scoateti-le pe servetele pentru a elimina grasimea de prisos.
Picioicare
Pofta buna!